Proizvodi:

Ispis PDF

 

Kombucha Pure:

Kombucha Pure, osvježavajući probiotički čajni napitak, lagano gaziran, dobiven fermentacijom gljive Kombuche u infuziji čajeva i šećera, u kojoj je baza čajeva zeleni Sencha čaj organskog porijekla i visoke kvalitete.

Kombucha sirovo piće, nepasterizirano, bez dodataka konzervansa, s prirodnim sastojcima, sadrži mnoštvo probiotičkih kiselina (Lactobacillus bakterije), probavne enzime, antioksidanse, aminokiseline, vitamine B skupine, vitamin C, minerale i važne organske kiseline – glukuronsku, glukonsku, octenu, jabučnu, mliječnu, maslačnu, što djeluju na razne načine kako bi održali prirodno funkcioniranje i vitalnost tijela, te pomažu u promicanju harmonije, ravnoteže i blagostanja.

Naša autentična verzija ovog drevnog kineskog "čudesnog pića" zaživjela je kao hobi. Taj je hobi postao strast i ta je strast uz godine učenja i usavršavanja kulminirala u Kombucha Pure.
Otkrijte svoje Kombucha iskustvo, jer jak energetski i nutritivno svjestan način života nemaju kompromisa.

Kombucha Pure je ručno izrađena u malim serijama, po usavršenoj formuli drevne recepture koja potječe od dalekih kineskih careva Tsin dinastije 221. g. pr. Krista.

Kombucha Pure nastaje proizvodnjom bazne Kombuche od najkvalitetnijeg japanskog zelenog čaja Sencha, šećera i kombucha kulture. Na kraju procesa vrši se ultrafiltracija i dodavanje infuzije čajnih i ostalih prirodnih aroma.

Gotov proizvod uz široki spektar beneficija, sadrži mnoštvo probavnih enzima, probiotičkih kiselina (Lactobacillus bakterije), tj. dobre bakterije koje se također nalaze u kulturi jogurta i probiotika. Oni regeneriraju crijeva i mogu zaštititi probavni i imunološki sustav od štetnog utjecaja loših bakterija, te time poduprijeti i tjelesnu obranu.

Za razliku od masovne proizvodnje pića, Kombucha Pure nije pasterizirana i termički obrađena, tako da se niti jedna od živih bakterija i vitamina ne gube, dok se svježa, blago šumeća kvaliteta duguje prirodnoj proizvodnji organskih kiselina, a ne umjetnoj karbonizaciji.

Kombucha Pure svestrano je piće, pije se u jutarnjim satima prije doručka za udarni početak dana, nakon ručka za lakšu probavu, te prije ili nakon sportskih aktivnosti, što pomaže povećanju razine tjelesne energije, te uz večernji obrok umjesto čaše vina.

Kombucha Pure ima snažan osvježavajući okus koji može biti kao zamjena za alkohol i idealan u širokom spektru recepata.


 

 

Zeleni Čaj (Sencha)

Već od davnina zeleni se čaj spominje kroz svoje beneficije na zdravlje, sadrži više stotina različitih sastojaka, a upravo ti kemijski sastojci kriju ljekovitost za ljudski organizam. Bogat antioksidansima među kojima su najpoznatiji  EGCG katehini, molekule koje su odgovorne kao antitumoralni potencijal, i iz tog razloga često se koristi kao zdravi napitak koji može spriječiti nastanak brojnih bolesti.

Zeleni čaj smanjuje rizik od bolesti srca, krvnih žila, brojnih kroničnih oboljenja, olakšava probavu, smanjuje masnoću u krvi i detoksicira, normalizira rad štitnjače, povisuje mentalnu i tjelesnu aktivnost, jača imunitet, djeluje blagotvorno i na kožu, pa se često koristi i u kozmetici. Osim toga, sadrži kofein pa se koristi i kao stimulans. Također zeleni čaj često se povezuje s mršavljenjem, jer ubrzava metabolizam i izmjenu tvari u organizmu, a time lakše djeluje na razgradnju i sagorijevanje masnoća.

Kao bazu za proizvodnju Kombucha Pure koristimo poznati zeleni čaj Sencha, japanskog podrijetla, te organski uzgoj bez pesticida.
Sencha je Japanski zeleni čaj koji se dobiva od najkvalitetnijih mladih listova, za razliku od crnog i bijelog čaja, Sencha čaj prolazi kroz minimalnu obradu i nema fermentacije što omogucije visoku koncentraciju katehina (antioksidansa). Osim ostalih beneficija Sencha čaj izuzetno je dobar za opuštanje i čiščenje organizma, jer sadrži u sebi povećane doze aminokiseline teanina što povećava radnu sposobnost, koncentraciju, budnost bez posljedica kao kofein. Čaj je izuzetno bogat vitaminom C, te u sebi sadrži manje količine kofeina, pa je prozvan večernjim čajem.