Kombucha Melissa


Matičnjak (Melissa officinalis)

Ljekovita biljka posebnog i ugodnog mirisa koja podsjeća na limun, koji privlače pčele; zbog toga i  ima latinski naziv Melissa (grč. pčela).

Od davnina ovaj tradicionalni prirodni lijek upotrebljava se u liječenju mnogih bolesti, djeluje kao tonik za mozak, srce, probavni i nervni sustav, izvanredno djeluje na čovjekov organizam, u prvom redu kao sredstvo za umirenje i opuštanje, te je također poznat da potiče imuni sustav kod ljudi s autoimunim bolestima. Koristi se antiupalno, antibakterijski i kao antiseptik.


Matičnjak je izvanredno sredstvo za sva srčana oboljenja. Oživljava i jača srce, a uz to čisti krv, otklanja neraspoloženje i tugu i povoljno utiče na rad unutrašnjih organa.
Matičnjak potiče hormonalne aktivnosti, pa se zbog toga preporučuje kod problema sa štitnom žlijezdom.

Pošto je u slučaju melisse naučna medicina preuzela gotovo sve iz narodne medicine, može se zaustaviti samo na nekim specifičnim slučajevima; matičnjak je i po nauci o signaturi vrijedio kao ljekovita biljka za srce, jer po njoj matičnjak ima signaturu i anatomiju srca i plemenita je biljka za sve srčane bolesti, bez obzira o kojima se radi (Johann Franck, 1618 po Willfortu).

Kombucha Pure s infuzijom čaja matičnjaka, poprima topao i aromatičan okus koji će vas smiriti i opustiti i dovesti do do boljeg raspoloženja.